Ana içeriğe atla

Auzef Temel Gıda Teknolojisi Çıkmış Vize Soru Deneme Sınavı-1


Auzef Temel Gıda Teknolojisi Çıkmış Vize Soru Deneme Sınavı-1 https://lolonolo.com/2022/10/10/temel-gida-teknolojisi-cikmis-vize-soru-deneme-sinavi-1/
Koyun karkasları soğuk muhafaza da kaç hafta ( en fazla) saklanabilmektedir? a) 3 b) 4 c) 1 d) 5 e) 2 NOT: Karkaslar soğuk muhafazada 0 - 4 C° derecelerde saklanmaktadır. Etin büyüklüğüne ve çeşidine göre muhafaza sürelerinde farklılıklar görünmektedir. Dana karkası 1 – 3 hafta, koyun karkası 10 – 15 gün, taze sığır eti 4 gün, kıyma 1 gün, sakatat 7 gün muhafaza edilmektedir. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yoğurt teknolojisi için yanlıştır? a) Türkiye'de üretilen yoğurtların, son üründeki asitliği %1,0-1,2 LA ulaşınca inkubasyonuna son verilir. b) Yoğurt yapımında kullanılan kültürler 1/1 oranında karıştırılarak kullanılır. c) Yoğurdun raf ömrü 15-20 gündür. d) Yoğurt yapımında kullanılan starter kültürler STTREPTECOCCUS SALIVARIUS SPP, THERMOPHILUS VE LACTOBACILLUS DELBRUECKEII SPP.BULGARICUS 'dur. e) Homojenizasyon işlemi, yoğurt yapımında kullanılacak sütlerdeki patojen bakterileri tahrip etmek için kullanılmaktadır. Tereyağı üretiminde kullanılacak kremanın yağ oranı yüzde kaç oranında standardize edilmektedir? a) %10-15 b) %80-85 c) %30-35 d) %60-65 e) %20-25 NOT: Kremanın Standardizasyonu: Krema seperatöünden elde edilen kremanın yağ oranı yaklaşık %60-65’dir. Bu oran, yağsız süt veya temiz su ilave ile %30-35 düşürülür. Yoğurda işlenecek süte starter kültür ilave edilmesine ne denir? a) Inokulasyon b) Standardizasyon c) Homojenizasyon d) Evaperasyon e) Inkubasyon Aşağıdakilerden hangisi tereyağında yüksek ısı uygulamasının yarattığı sorunlardan değildir? a) Pişmiş tadın ortaya çıkmasına neden olması b) Tereyağında beklenenden yumuşak yapının oluşması c) Yağ globüllerini nayrılarak tereyağı... düşürmesi d) Ransid (acılaşma) tat gelişiminin engellenmesi e) Oksidatif stabiliteyi olumsuz yönde etkilemesi Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? a) Kimiz fermantasyonunda spesifik olarak lactobacillusdelbrueckiisusp., bulgaricus ve kluyveromycesmarxianus kültürlerinin kullanılır. b) Lactobacillusacidophillus çeşitli sağlık yaraları sağlayan, bağırsak aktivitelerini düzenleyen probiyotik bit bakteridir. c) Kefir, kefir danelerine etil alkol ilave dilerek hazırlanan hafif asidik bir süt ürünüdür. d) Villi, laktikasit ve küf fermantasyonuna uğramış homojenize olmayan sütün pastörizasyonu ile lede edilen finlandiya' ya ait süt ürünüdür. Aşağıdakilerden hangisi yoğurtta kullanılacak sütün kuru maddesinin arttırılması için kullanılacak yöntemlerden biri değildir? a) Kazeinat ilavesi b) Suttozu ilave etmek c) Evaporasyond d) Homojenizasyon e) Membran filtrasyon Riboz ve hipoksantin kırmızı etlerde hangisi özellik üzerine etkilidir? a) Renk b) Su tutma c) Elektriksel direnç d) Lezzet e) Ph Normal sütte miktarı düşüktür. Ağız sütü içinde, mastitisli hayvan sütlerinde ve sütün bakteriyel kontaminasyonu sonrasında, sütteki miktarı artış gösterir? a) Fosfotaz b) Katalaz c) Lipaz d) Peroksidaz e) Proiz Aşağıdaki pastırma çeşitlerinden hangisi farklı bir kalite sınıfına aittir? a) Mehle b) Kuş gömü c) Şekerpare d) Bohça e) But dilmesi Aşağıdaki yoğurt kusurlarından hangisini sebebi yanlış ifade edilmiştir? a) Starter kültür yoğunluğu nedeniyle yoğurdun esmer renkte olması b) Işığın ve metalin etkisiyle yoğurtta okside lezzet oluşması. c) Sütteki yem kokusundan dolayı lezzetinin yemimsi olması. d) Yapımında fazla starter kültür kullanılması nedeniyle yoğurdun ekşi lezzette olması. e) Kültürlerin gelişememesi nedeniyle yoğurdun gevşek yapıda olması Aşağıdaki ifadelerden hangisi kefir yapımı için yanlıştır? a) Kefir yapımında kullanılan en önemli starterkültür staphylococcus aureus'dur. b) Kefirde kullanılan starter kültür oranı % 2-7 dir. c) Kefir; inek koyun keçi veya kısrak sütlerinden yapılabilmektedir. d) Kefir; 8-10 c'de 24-48 saat olgunlaştıktan sonra tüketime sunulur. e) Kefir daneleri 4 c'de su içerinde saklandığı zaman 8-10 gün süre ile aktif kalabilirler. Yıkama suyu boşaltıldıktan sonra tereyağı granülleirni bir araya toplamak için "......... işlemi yapılır. Cümlede boşluğa yazılacak en uygun ifadeyi belirtiniz. a) Nötralizasyon b) Tuzlama c) Malakse d) Yayıklama e) Kremanın olgunlaştırılması Ağırlıkça %39, en fazla %41 oranında süt yağı içeriğine sahip tereyağına ne isim verilir? a) Çeşnili tereyağı b) Yarım yağlı tereyağı c) Tereyağı d) Çeşnili tereyağı karışımı e) Dörtte üç yağlı tereyağı Aşağıdakilerden hangisi stabilizatör değildir? a) Karragen b) Jelatin c) Salep d) CMC e) Yumurta sarısı Sütün yapısı ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır? a) Enzimler süt içinde emülsiyon şeklinde bulunur. b) Laktoz süt içinde gerçek çözelti şeklinde c) Kazein süt içinde kolloidal dispersiyon şeklinde bulunur. d) Süt yağı içinde emülsiyon şeklinde bulunur. e) Mineral maddeler süt içinde gerçek çözelti şeklinde ....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Segem Mart 2021 Sınav Soruları

Segem Tüm Sorular için Play Google Uygulaması : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lolonolo.segem2021 Segem Mart 2021 Sınav Soruları Linki : https://lolonolo.com/2021/03/29/segem-mart-2021-sinav-sorulari/ Ülkemizde sigortanın başlamasına ilk hangi olay neden olmuştur?  Beyoğlu Yangını  Tanzimat Fermanı  Meşrutiyetin İlanı  Şark Meselesi  Hazineye gelir temin etmek  Yabancı şirketlerin egemenliğini kırmak  Ülkeden döviz çıkışını sağlamak  Sigortacılığın millileştirilmesine zemin ve imkan hazırlamak LOLONOLO.COM İyi niyet kuralına aykırı olarak sigortalıya tazminatı ödemeyi geciktiren sigorta şirketine ne kadar ceza verilir?  100,000 TL  200,000 TL  300,000 TL  400,000 TL LOLONOLO.COM Hazine Müsteşarlığı’ndan uygunluk belgesi almadan sigorta acenteliği yapanlar hakkında aşağıdakilerden hangi ceza uygulanır?  1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası  1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası  En az 300 gün adli para cezası  En az 500 gün adli para cezası - Sigorta acenteliği için levh

Psikoloji Vize Soruları Ünite 1 (2020-2021)

Psikoloji Vize Soruları 1. Psikolojinin Konusu Ve Tarihsel Süreci Ünite 1 Online Test [wp_quiz id="19925"] Psikoloji Vize Soruları 1- "Psikolojinin uzun bir geçmişi ancak kısa bir tarihi vardır." diyen psikolog kimdir? A) Wilhelm Wundt B) Herman Ebbinghaus C) William James D) John Watson 2- Küçük çocukların yapamadığı şeyleri büyük çocukların nasıl yapabildiklerini açıklamak veya babaannenizden/dedenizden nasıl farklı veya benzer olabileceğinizi açıklayan ilkeleri ortaya koymak aşağıdakilerden hangi psikoloji alanına girer? A) Klinik Psikoloji B) Sosyal psikoloji C) Bilişsel psikoloji D) Gelişim psikolojisi 3- Dil, hafıza, öğrenme, duyum ve algı, motivasyon gibi belirli süreç ve işlevleri inceleyen psikoloji aşağıdakilerden hangisidir? A) Bilişsel psikoloji B) Gelişim psikolojisi C) Endüstri ve Örgüt Psikolojisi D) Sosyal psikoloji NOT: Bilişsel psikoloji, dil, hafıza, öğrenme, duyum ve algı, motivasyon gibi belirli süreç ve işlevleri inceler ve insan zihninin temel

Segem Çıkmış Sorular-2